Elmalı Kek Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 5-6 adet elma
- Yarım su bardağı tahin
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- Toz şeker, yoğurt, zeytinyağı derin bir kap da karıştırılıp, mikserle şeker eriyene kadar çırpılır.
- Bu karışıma yumurtalar, kabartma tozları ve elenmiş un da eklenerek karıştırılır.
- Yağlanmış yuvarlak büyük boy borcama hamur dökülür.
- Elmalar ince dilimler halinde kesilip çekirdekleri çıkartıldıktan sonra hamurun üzerine istenen şekilde dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Fırından çıkan kekin üzerine tahin kaşıkla her yerine gelecek şekilde dökülür.
- Sosunu çektikten sonra irice dövülmüş ceviz serpilerek dilimlenip servis edilir.