Renkli pilav nasıl yapılır
Siyah pirinç ile renkli pilav tarifi
Siyah pirinçten daha önce pilav pişirdiğimde biraz daha renklendirilse nasıl olur acaba diye düşünmüştüm :) Bu düşünceyle haşladığım pancarların kırmızı renkli suyunu da aralarına katarak üç renkli pilav yaptım.Pişerken renklerin birbirine karışmaması için, pirinçleri ayrı ayrı pişirdim.Tarif biraz uzun gibi görünse de; aynı anda üç ayrı kapta pişirilirse, zaman açısından normal pilav yapmaktan hiç bir farkı olmayan bu pilavla sofralarınızı renklendirebilirsiniz.
Malzemeler:- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1,5 su bardağı haşlanmış pancarın sıcak suyu
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- 1 su bardağı siyah pirinç
- 2,5 su bardağı sıcak su
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- Dereotu
- Karabiber
- İki adet orta boy pancar soyulup, parçalanarak üç su bardağı su ile haşlanır.
- Pancarın pembe haşlama suyundan 1,5 su bardağı ayrılır.
- Basmati pirinç sıcak tuzlu su içinde 15 dakika kadar bekletilip, süzülür.
- Zeytinyağı konulmuş tavada süzülen pirinçler biraz kavrulur.
- Pancarın haşlama suyu ve tuz eklenerek suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.
- Pilavın üzerine kağıt havlu örtülerek demlenmeye bırakılır.
- Siyah pirinç sıcak tuzlu su içinde yarım saat bekletilip, süzülür.
- Zeytinyağı konulmuş tavada süzülen pirinçler biraz kavrulur.
- Sıcak su eklenip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pilavın üzerine kağıt havlu örtülerek demlenmeye bırakılır.
- Basmati pirinç sıcak tuzlu su içinde 15 dakika kadar bekletilip, süzülür.
- Zeytinyağı konulmuş tavada süzülen pirinçler biraz kavrulur.
- Sıcak su eklenip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Geniş bir kabın içinde pirinçleri kırmadan alttan üste doğru üç renk pilav karıştırılır.
- İnce kıyılmış dereotu ve karabiberi de eklenerek, sıcak servis edilir.