Çokokremli kurabiye tarifi
Kakaolu kurabiye nasıl yapılır
Öpücük kurabiye olarak da bilinen araya çikolata sürülerek kapatılan bu kurabiyelerin orijinali badem kullanılarak yapılıyor ama ben evde bulunan malzemelerle yaptığım bu kurabiyeleri kakaolu yapıp, dolgusunda da hazır çikolata kremalarından kullandım.Siz isterseniz kendi pişireceğiniz çikolatalı bir krema veya bitter çikolatayı benmari usulü eriterek kullanıp, fazla taşmamasına dikkat ederek minik kurabiyelerinizi birbirine yapıştırabilirsiniz.
Malzemeler:
- 150 gram tereyağı
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 3,5-4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Araya sürmek için çokokrem veya bitter çikolata
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında ki tereyağ diğer malzemeler ile karıştırılır.
- Ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülüp, yarım saat kadar dinlendirilir.
- Hamurdan küçük parçalar alınıp, olabildiğince küçük yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 15 dakika pişirilir.
- Soğuyan kurabiyelerin arasına 1 çay kaşığı kadar çokokrem veya benmari usulü erittiğiniz bitter çikolata sürülüp, çikolata kenarlardan taşırılmadan iki kurabiye birbirine yapıştırılır.
- Çikolatanın donması için serin bir yerde veya buzdolabında bekletilir.