Mantarlı Köfte Nasıl Yapılır
Sebzeli Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 15 adet kültür mantarı
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- Aldığı kadar un
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Tuz
- Haşlanmış nohut, mantarlar, kuru soğan ve havuç ayrı ayrı mutfak robotunda parçalanır.
- Dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır.
- Malzemelerin hepsi karıştırıldıktan sonra baharatlar ve azar azar eklenen un ile ele yapışmayan bir hamur yoğurulup, biraz dinlendirilir.
- Hamurdan parçalar kopartılıp, minik köfteler halinde yuvarlanır.
- Kızgın zeytinyağında kızartılıp, kağıt havlu üzerine çıkartıldıktan sonra sıcak servis edilir.