Kuru Yufka Böreği Nasıl Yapılır
Sahur Böreği Tarifi
- 6 adet kuru yufka
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
İç malzemesi:
- Yarım kilogram lor veya rendelenmiş beyaz peynir
- Maydanoz
Yapılışı:
- Zeytinyağı, süt ve yumurtaya biraz da tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.
- Kuru yufkalar çiçek sprey şişesi ile su sıkılarak veya irice bir kaç parçaya kırıldıktan sonra içine su doldurulmuş geniş bir kaba kısa süre batırılıp, çıkartılarak ıslatılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine ıslatılan bir yufka boşluk bırakmadan yayılır.
- Yufkanın üzerine zeytinyağlı sostan bir kaç kaşık dökülür.
- Lorlu maydanozlu karışımdan da yayılıp, yufkalar ve iç malzemesi bitene kadar devam edilir.
- Son kat yufka da ıslatılıp, yayıldıktan sonra kalan zeytinyağlı sos her yerine gelecek şekilde gezdirilir.
- Börek dilimlendikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.