- Yarım kilogram çekirdekli siyah üzüm
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Üzüm taneleri salkımından ayrılıp yıkanır ve süzgece konulur.
- Su ve şeker derince bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatılır.
- Suyu süzülen üzüm taneleri eklenir.
- Reçel kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır.
- Üzerinde oluşan köpük varsa alınır.
- Reçel koyulaşıp kıvam alana kadar kaynatılır.
- Limon suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
- Kuru kavanozlara üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde dökülüp, kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.
Diğer üzüm reçeli tariflerime bakmak isterseniz;