Pirinçli Pazı Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
- 1 kilogram pazı
 - 1 adet kuru soğan
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 3 yemek kaşığı pirinç
 - 2 adet domates veya 6-7 yemek kaşığı kışlık domates sosu
 - Tuz
 
Yapılışı: 
- Pazı yaprakları zedelenmeden yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
 - Pazının taze sapları ve yaprakları ayrı ayrı doğranır.
 - Kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
 - Domates sosu ve pazının doğranmış sap kısımları eklenerek biraz kavrulur.
 - Doğranan pazı yaprakları, pirinç, tuz ve bir çay bardağı su eklenerek tencerenin kapağı kapatılıp pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
 

































