Portakallı Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
- Portakalın kabuğu rendelenip ayrıldıktan sonra suyu sıkılır.
- Derin bir kapta yumurtalar, zeytinyağı, portakal suyu, toz şeker ve portakal kabuğu rendesi el çırpıcısı ile karıştırılır.
- Kabartma tozu ve elenmiş un azar azar eklenerek, ele yapışacak kıvamda hamur yoğurulur.
- Hamurdan alınan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlandıktan sonra, bol pudra şekerine bulanıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kontrollü olarak yarım saat kadar pişirilir.