Ispanaklı Çalkama Tarifi
Ispanaklı Çalkama Nasıl Yapılır
Çalkama Tarifi
Malzemeler:Ispanaklı Çalkama Nasıl Yapılır
Çalkama Tarifi
- Yarım kilogram ıspanak yaprağı
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 adet taze soğan
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Ispanakların yaprakları ayrılıp, yıkanıp, suyu iyice süzülür.
- Kuru soğan ve taze soğanlar da ince ince doğranır.
- Yumurta, süt ve zeytinyağına baharatlar ve un da eklenerek karıştırılır.
- Malzemelerin hepsi karıştırılıp, yağlanmış fırın tepsisine kalın olmayacak şekilde yayılıp, üzeri düzeltilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilip, ilk sıcaklığı geçince dilimlenip servis edilir.