Kuru İncirli Kurabiye Tarifi
Kuru İncirli Kurabiye Nasıl Yapılır
Kuru İncir Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
Kuru İncirli Kurabiye Nasıl Yapılır
Kuru İncir Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 150 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- 10 adet kuru incir
- 1 su bardağı ceviz
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Kuru incirler kaynar su içinde bekletilir.
- Yumuşayınca sap ve dip kısmı kesilip atıldıktan sonra minik parçalar halinde doğranır.
- Ceviz iri parçalar halinde elimizle kırılır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve diğer malzemeler karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek ele yapışmayan kıvamda hamur yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlanan kurabiyelerin üzerine biraz bastırıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yarım saat üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılıp, istenirse üstlerine pudra şekeri serpilir.