Çilekli Pasta Tarifi
Çilekli Pasta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 400 ml süt kreması
- 300 gram labne peynir
- 80 gram beyaz çikolata
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket (2 poşet) krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 250-300 gram çilek
Yapılışı:
- Yumurtalar ve toz şeker kıvamı koyulaşana kadar mikserle çırpılır.
- Diğer malzemelerde eklenerek bir kez daha karıştırılır.
- Çok az yağlanıp unlanmış küçük boy bir kek kalıbına hamur dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuduktan sonra dört kat olacak şekilde kesilip, bekletilir.
- Beyaz çikolata parçalanıp, benmari usulü eritilir.
- Krem şanti poşetleri derin bir kaba alınıp, soğuk süt ile katılaşana kadar mikserle çırpılır.
- Süt kremaları mikserle iyice koyulaşana kadar çırpılır.
- Çırpılan süt kremasına, pudra şekeri, çırpılmış krem şantiler, eritilip ılıtılmış beyaz çikolata ve suyu süzülmüş labne peyniri eklenip iyice karıştırılır.
- Hazırlanan kremadan bir su bardağı kadar üzerini süslemek için ayrılır, kalan krema sıkma torbasına doldurulur.
- Kek dilimlerinin üzerine kremadan sıkılıp, üst üste gelecek şekilde iki kat yerleştirilir.
- İkinci kata krema sıkılıp, dilimlenmiş çilekler yerleştirilir.
- Diğer iki kata da krema sıkılıp, katlar üst üste yerleştirilir.
- Sıkma torbası yardımıyla pastanın dış yüzeyi de krema ile kaplanır.
- Pastanın üzerine yıkanıp, iyice kurulanmış çilekler yerleştirilip, bir kaç saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.