Sinkonta Tarifi
Balkabağı Sinkonta Tarifi
Balkabaklı Sinkonta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram balkabağı
- 2 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı sirke
- Yarım limonun suyu
- 1-2 yemek kaşığı un
- Tuz
Üzerine:
- Yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Nane
Yapılışı:
- Balkabakları yıkanıp, soyulduktan sonra çok kalın olmayacak şekilde dilim dilim doğranır.
- Çukur bir kabın içinde zeytinyağı, sirke, limon suyu, baharatlar, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve doğradığımız kabaklar konulup, iyice karıştırılır.
- Kuru soğanlar piyazlık doğranıp fırın kabına yayılır.
- Kuru soğanların üzerine doğradığımız bal kabakları sıralanır.
- İçinden kabakları aldığımız zeytinyağlı karışıma yarım çay bardağı su da eklenerek üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, fırın kabının üzeri yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile kapatılarak bir saat kadar pişirilir.
- Son 15 dakikada fırının ısısı 160 dereceye indirilip, fırın kabının üzeri açılır.
- Kabakların üzerine un serpilip, kızarması sağlanır.
- Fırından çıkardıktan sonra üstüne çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve baharatlar eklenerek servis edilir.