Uğur Böcekli Kanepe tarifi
Uğur Böcekli Kanepe Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Baget ekmek veya tost ekmeği
- Kiraz domates
- Krem peynir
- Siyah zeytin
- Maydanoz
- Çörekotu
Yapılışı:
- Baget ekmekler bir parmak kalınlığında dilimlenir veya tost ekmeği yuvarlaklar halinde kesilip çıkartıldıktan sonra kızartılır.
- Ekmek dilimlerinin üzerine krem peynir sürülür.
- Kiraz domatesler ikiye bölünür.
- Her domates parçasının bir tarafı kanat olacak şekilde bıçakla yarıya kadar kesilir.
- Çekirdeği çıkartılmış siyah zeytinler ikiye ayrılıp, baş kısmı yapılır.
- Çörek otundan üzerine benekler, krem peynirden de gözleri yapılıp, ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirilir.
- Maydanozla süslenmiş tabağa yerleştirilip, servis edilir.