Domates Salçası Tarifi 
Domates Salçası Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi
Malzemeler: 
- Domatesler iyice yıkanıp altları bıçakla + şeklinde kesilir.
 - Kaynar su içine konulup, çıkartıldıktan sonra kabukları kolayca soyulur.
 - Ortadan ikiye kesilen domateslerin suyu elimizle hafifçe sıkıldıktan sonra irice parçalara bölünüp mutfak robotunda iyice parçalanır.
 - Süzgeç içine alınıp, çekirdeklerinin alta geçmemesi sağlanır.
 - Derin bir tencereye alınıp, bir kaç taşım kaynatılır.
 - Tuz miktarı kontrol edilerek bir kaç yemek kaşığı kaya tuzu eklenip, karıştırılır.
 - Soğuduktan sonra geniş tepsilere fazla kalın olmayacak şekilde paylaştırılıp, üzeri tül veya tülbent gibi bir şeyle örtüldükten sonra güneş alan bir yere konulur.
 - Ara sıra karıştırılarak suyunu iyice çekene kadar güneş altında bekletilir.
 - İstenen kıvama gelince kavanozlara paylaştırdıktan sonra hava ile temasını kesip çabuk bozulmaması için üzerine zeytinyağı eklenir.
 - Bu ölçülerle 2 kilograma yakın güneş altında bekletilerek yapılmış ev yapımı domates salçası yapabilirsiniz.
 










































