Yeni yıl pastası tarifi
Çikolatalı yeni yıl pastası nasıl yapılır
Çikolatalı pasta tarifi
Geçen seneye girerken yeni yıl dileklerimden biri, 2012 yılına Karşıyaka'nın yeni yıl havai fişeklerini seyrederken girmekti.Gerçi hava biraz sisliydi, biz de o gece akla gelmez pek çok heyecanı bir arada yaşadık ama gene de her şeye rağmen bu seneye Karşıyaka'nın tam karşısında oturmuş, havai fişekleri seyredip, pasta yiyerek girdim.Yeni yıla tatlı bir başlangıç yapmak için, içi bol bitter çikolatalı bir pasta yaptım. Red berry ve taze nane yaprakları ile süsledim.Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 2 adet ( 80 gram ) bitter çikolata
- Krem şanti, paketin üzerinde ki tarife göre hazırlanıp, buzdolabında bekletilir.
- Yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar, mikser ile çırpılır.
- Süt eklenip biraz daha çırpılır.
- Buğday nişastası, un ve kabartma tozu eklenip, mikserin en düşük hızı ile karıştırılır.
- Yaklaşık 20x20 santim ölçülerinde ki kalıba, karışım dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-50 dakika kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılıp soğuması beklenir.
- Kalıptan çıkartılan pandispanya, ortadan iki kata ayrılır.
- Alt parça süt ile ıslatılır.
- Araya krem şantinin yarısı ve rendelenmiş bitter çikolatanın yarısı yayılır.
- Pandispanyanın üst parçası da konulup, süt ile ıslatılır.
- Kalan krem şanti ile pastanın üstü ve kenarları kaplanır.
- Rendelenmiş bitter çikolata parçaları pastanın kenarlarına bıçak yardımı ile yapıştırılır.
- Pastanın üzeri red berry ve taze nane yaprakları ile süslenir.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirilir.
- Bir gün önceden yapıp, buzdolabında bekletebilirsiniz.