Yelpaze Börek Nasıl Yapılır
Hazır Yufka Börekleri
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 100 gram ezilmiş beyaz peynir veya lor
- Dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
Yapılışı:
- Lor ve doğranmış dereotu karıştırılıp iç hazırlanır.
- Zeytinyağı ve su çatalla iyice çırpılıp, tezgaha yayılmış yufkanın her yerine gelecek şekilde fırçayla sürülür.
- Yufkanın üzerine lorlu dereotlu karışım serpilip, yufka uçlardan ortaya doğru her iki taraftan ittirilerek ortada ince uzun şerit haline getirilir.
- Şeritten bıçakla beş parça kesilir.
- Her parça ortadan tutulup iki ucu birleştirildikten sonra pişerken açılıp gitmemesi için dip kısmına kürdan geçirilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen böreklerin üzerine yağlı su karışımı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
- Taktığımız kadar kürdan sayılarak böreklerin ucundan çıkartıldıktan sonra tercihen sıcak servis edilir.