Pavlova Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 6 adet yumurtanın beyazı
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 çay kaşığı dolusu buğday nişastası
- 1 çay kaşığı sirke
Üzerine:
- 200 ml süt kreması
- İstenen ekşi meyveler (Çilek, Karadut, Frambuaz, Nar, Güvem, Kivi)
Yapılışı:
- Süt kreması mikserle çırpılıp, koyulaştıktan sonra buzdolabına konulup bekletilir.
- Süt kremasına isterseniz pudra şekeri ekleyebilirsiniz ama pavlova yeterince tatlı olduğundan şekersiz krema ve ekşi meyvelerle tadı ancak dengelenebiliyor.
- Meyveler ayıklanıp, yıkanıp, süzüldükten sonra kağıt havlu ile kurulanır.
- Yumurtalar bir gece önceden buzdolabından çıkartılıp, oda sıcaklığında bekletilir.
- Yumurtaların beyazının içine bir damla bile sarısından karıştırılmadan sarısı ve beyazı iki ayrı kaba ayrılır.
- Yumurta beyazları mikserle önce yavaş, köpürmeye başladıktan sonra da kıvam alana kadar orta hızda çırpılır.
- Yumurta akları biraz koyulaşınca toz şeker yemek kaşığı ile azar azar eklenerek, hiç durmadan şeker iyice eriyip hiç pütür kalmayıncaya kadar mikserle çırpılır.
- Nişasta ve sirke de eklenip, çırpmaya devam edilir.
- İyice kıvam alıp koyulaşınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülüp, istenirse kaşığın tersi ile şekil verilir.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırına konulup, fırının derecesi hemen 120 dereceye düşürülür.
- 120 derece fırında yaklaşık 1,5 saat beyaz kalacak şekilde pişirilir.
- Piştikten sonra fırının kapağı aralanıp tahta bir kaşık kapağa sıkıştırılarak bir saat kadar da neminin gitmesi için fırından çıkartılmadan bekletilir.
- Fırından çıkartılan pavlovanın altındaki yağlı kağıt çıkartılıp, servis tabağına alınır.
- Orta kısmına biraz bastırılarak, ortası çırpılmış süt kreması ile doldurulur.
- İstenen meyvelerle süslenerek hemen servis edilir.