Zambak Buketi Tarifi
Zambak Buketi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 6-7 adet dilim kaşar peyniri
- 1 adet havuç
- 1 demet maydanoz
- 50 gram ezine peyniri
- 50 gram tatlı lor
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 5 adet ceviz içi
Yapılışı:
- Çatal yardımıyla ezilen ezine peyniri, tuzsuz lor, süzme yoğurt, zeytinyağı, dövülmüş cevizler, ezilmiş sarımsaklar, irice dövülmüş ceviz ve bir kaç dal doğranmış maydanoz eklenip iyice karıştırılır.
- Havuçlar soyulduktan sonra ince uzun kesilir.
- Dilim kaşarların üzerine köşeden köşeye bir tatlı kaşığı kadar peynirli malzemeden ve bir adet de havuç konularak iki tarafı üst üste gelip yapışacak şekilde kapatılır.
- Saplarıyla birlikte servis tabağına konulan maydanozların üzerine buket şeklinde yerleştirilir.