Tepside Sosyete Mantısı Tarifi
Tepside sosyete Mantısı Nasıl Yapılır
Sosyete Mantısı Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 8 adet patates
- 250 gram lor
- 1 demet dereotu
- Karabiber
- Tuz
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
Sos Malzemeleri:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı:
- Orta boy patatesler yıkanıp, haşlandıktan sonra kabukları soyulur.
- Eziciyle püre haline getirilen patateslere lor, ince kıyılmış dereotu, karabiber ve tuzu eklenip karıştırılır.
- Yufkalar ortadan kesilip, zeytinyağı ve süt karışımı fırça ile her yerine sürülür.
- İç malzemesi de yayıldıktan sonra rulo şeklinde sarılır.
- Yufkaların hepsi sarıldıktan sonra tepsi yüksekliğinden iki üç parmak aşağıda kalacak şekilde kesilip, tepsiye dikine dikine boşluk bırakmadan sıralanır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırına konulup, üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
- Bir sürede fırının alt rafına konulup altınında iyice kızarması sağlanır.
- Süzme yoğurt ve yoğurt çırpıldıktan sonra dövülmüş sarımsaklar ve tuz da eklenerek karıştırılır.
- Fırından alınan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt yayılıp, yağda kızdırılmış pul biber ve nane dökülerek sıcak servis edilir.