Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde hatta günün her saatinde bizim evde poğaçalara talep olduğundan sık sık yapmaya çalışıyorum.Değişik tarifler deneyerek, değişik şekillerde yaptığım poğaçalar arasında malzemesi en az, yapılışı en kolay olan bu poğaçaları muffin ve cupcake yaptığım kalıbın içine yerleştirerek yapınca, kolaydan da kolay bir tarif oldu :) Ben iç malzemesi olarak kaşar loru ve patates kullandım ama siz istediğiniz iç malzemesiyle çok kısa sürede bu poğaçalardan yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 6 su bardağı un
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 3,5 çay bardağı süt
- 1 adet yumurtanın akı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 3 - 4 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı kaşar loru
- Karabiber
- Maydanoz
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Susam
- Patatesler haşlanır, kabukları soyularak ezilir.
- Ezilen patatesler, lor ve ince kıyılmış maydanoz da karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
- Un derin bir kaba elenir.
- Ortası havuz gibi açılıp, sıvı malzemeler, yumurtanın akı ve tuz eklenerek yoğurulur.
- Streç filme sarılıp buzdolabında dinlendirilir.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içi ile açılır.
- Ortasına bir yemek kaşığı dolusu iç malzemesi konularak hamur kapatılır.
- Ek yeri alta gelecek şekilde hafifçe yağlanmış kalıba konulur.
- Çok az zeytinyağı ile açılmış yumurta sarısı fırça ile sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40 dakika kadar pişirilir.