Trabzon hurması reçeli nasıl yapılır
Hurma reçeli tarifi
Cennet hurması veya Trabzon hurması adıyla bilinen ve vitamin, mineral içeriği yönünden çok zengin olan bu meyvenin yumuşaklarından marmelat, sert olanlarından ise reçel yapabilirsiniz. Ben cennet hurmasını meyve olarak da sevdiğimden reçelini de sevdim. Reçel için kullanacağınız hurmalar çok sert ve gece şekerde bırakıldığı halde fazla sulanmamışsa yarım bardak daha su ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 500 gram cennet hurması
- 2 su bardağı toz şeker
- 1-1,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Karanfil
- Hurmalar yıkanıp, elma dilimi gibi veya küp küp dilimlenir.
- Üzerine toz şeker dökülüp, bir gece sulanması için bekletilir.
- Derin bir tencereye hurmalar, su ve karanfiller eklenir.
- Hurmalar çok sert ise yarım su bardağı daha su eklenir.
- Ocağın altı kısılıp, kısık ateşte köpükleri alınarak kıvam alana kadar kaynatılır.
- Limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
- Sıcakken kavanozlara doldurulup, ters çevrilir.