Soslu kahvaltılık peynir tarifi
Biberiyeli soslu peynir tarifi
Sarımsaklı, zeytinyağlı, biberiyeli peynir tarifi
Hafta sonu kahvaltı sofralarına değişik lezzette bir peynir tabağı hazırlamak ve zeytinyağlı, sarımsaklı sosuna ekmek banmak için, en az bir gece önceden küp küp kestiğiniz peynirleri üzerine çıkacak kadar zeytinyağlı sos içinde bekletebilirsiniz.
Malzemeler:
- Yarım kilogram kadar beyaz peynir
- 1 su bardağı kadar zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tane karabiber
- 2 dal taze biberiye
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
- Peynirler küp küp doğranıp, cam bir kabın içine konulur.
- Zeytinyağının içine tane karabiberler, incecik kıyılmış sarımsaklar, dallarından ayıklanmış taze biberiyeler ve pul biber konulup, iyice çalkalanarak peynirlerin üzerine dökülür.
- Peynirlerin üzerini kapatmazsa biraz daha zeytinyağı eklenir.
- En az bir gün bekletilip, servis edilir.