Saray Helvası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Üzerine:
- Un kalın tabanlı bir tencereye konulup, en küçük ocağın en az alevinde unun rengi değişmeden yarım saat karıştırılarak kavrulur.
- Kavrulan unun içine oda sıcaklığında tereyağı ve zeytinyağı eklenip, on dakika daha kavrulmaya devam edilir.
- Pudra şekeri ve vanilya da eklenip, pudra şekeri karışana kadar biraz daha çevrilir.
- Küçük boy bir kabın içine yağlı kağıt serilip, kavrulan un dökülür.
- Önce kaşığın tersi ile sonra bardağın altı ile sonra tekrar kaşığın tersi ile iyice bastırılarak üzeri düzleştirilir.
- Sıcakken dilimlenip, oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulur.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendirilip, üzerine pudra şekeri elenerek servis edilir.
- Uzun süre tazeliğini koruyan helva daha sonra buzdolabına koyulmadan da saklanabilir.