Yabani pırasa kavurması tarifi
Yabani pırasa kavurması nasıl yapılırKörmen kavurması tarifi
Körmen kavurması nasıl yapılır
Mevsimi geçmeden yabani pırasa bulabilirseniz; kavrulduktan sonra miktarı azalacağından fazladan bir kaç demet alarak yabani pırasa böreği veya yumurtalı kavurmasını yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 demet yabani pırasa (körmen )
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Pırasalar iyice yıkanır, gerekirse en dıştan bir katı soyulup, atılır.
- Bıçakla ince ince doğranır.
- Zeytinyağı konulmuş tavada arada karıştırılarak yumuşayana kadar kavrulur.
- Yumurtalar kırılıp, bir iki kez karıştırılarak pişmeye bırakılır.
- Tuz ve karabiberi eklenip, ılık servis edilir.