Kabak Çiçekli Kiş Nasıl Yapılır
Lorlu Kabak Çiçekli Tart Tarifi
Malzemeler:
Hamuru için:
- 125 gram yumuşak tereyağı
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı soğuk süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri rendesi
- Tuz
- 25 adet kabak çiçeği
- 500 gram tatlı lor
- 1 adet yumurta
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Un, yumurta sarısı, kaşar peyniri rendesi, süt, tuz ve tereyağı derin bir kap içinde iyice yoğurulur.
- Streç filme sarılarak bir saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Buzdolabından çıkartılan hamur merdane ile pişireceğimiz kaptan biraz daha büyük çapta açılır.
- Yağlanmış fırın kabına hamurun kenarları biraz yükseltilerek yayılır.
- Hamurun kabarmaması için çatalla delikler açılır.
- Hamurun pişerken kabarmaması için; hamurun üzerine aynı çapta yağlı kağıt yayılıp, bakliyatlar yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir.
- Piştikten sonra çıkartılıp, üzerindeki kağıt ve bakliyatlar daha sonra kullanmak üzere kaldırılır.
- Lor, yumurta, bir iki kaşık kaşar peyniri, ince kıyılmış dereotu ve karabiber bir kapta karıştırılır.
- Kabak çiçekleri yıkanıp, süzüldükten sonra lorlu karışım içlerine doldurulur.
- Doldurulmuş kabak çiçekleri tart hamurunun üzerine sıralanır.
- Üzerine zeytinyağı gezdirilir, aradaki boşluklar lor ve kaşar peyniri karışımı ile doldurulur.
- Tekrar fırına konularak tart hamuru ve çiçekler kızarıp, kaşar peyniri eriyene kadar 20 dakika kadar daha fırında tutulup, çıkartılır.
- Sıcak servis edilir.