Çikolata Kremalı Islak Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Nutella veya benzeri sürülebilir çikolata
- Yumurta, oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı ve pudra şekeri karıştırılır.
- Buğday nişastası, kabartma tozu, vanilya ve azar azar da un eklenerek hamur yoğurulur.
- Üzeri streç film ile kapatılıp on dakika dinlendirilir.
- Hamurdan cevizden küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır.
- Kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.
- Soğuyan kurabiyelerin bir tarafına nutella benzeri çikolata sürülüp, ikinci kurabiye üstüne kapatılır.
- Kurabiyeler önce süt konulmuş kaseye batırılıp sonra da hindistan cevizine bulanır.
- Süte batırıldığı için buzdolabında bekletilir.