Şiş mantısı tarifi
Şiş mantısı nasıl yapılır
Hazır yufka mantısı tarifi
Yiyecek kişi sayısına göre sadece bir yufkadan bile yapabileceğiniz, çıtır çıtır kızartılmış yufkanın üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ile çok kısa zamanda, çok az malzeme ile şiş mantısı yapabilirsiniz.
Malzemeler: - 2 adet yufka
- 3 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane
- Yufka tezgaha yayılıp, her yufka altı üçgen parçaya bölünür.
- Her parça örgü şişine veya çöp şişe biraz gevşekçe sarılır.
- Sarılan yufkaların uç kısımları boydan boya su ile yapıştırılır.
- Yufkaların içinden şiş çekilip, çıkartılır.
- Rulo şeklindeki yufkalar, nohut büyüklüğünde bıçak ile kesilir.
- Kızgın yağda kızartılıp, kağıt havlu üzerine alınır.
- Yoğurt çırpılır, dövülmüş sarımsaklar ve tuz eklenir.
- Servis tabağına alınan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış kırmızı biber ile kuru nane dökülür.
- Sıcak servis edilir.