Çilekli kolay cheesecake nasıl yapılır
Kolay cheesecake tarifi
Cheesecake ve pastalara en yakıştırdığım meyvelerden biri olan çileğin en güzel zamanlarıyken, çay saatleriniz için veya tatlı niyetine, çilek mevsimi geçmeden bu çilekli tatlıyı deneyebilirsiniz. Aslında içinde peynir ve türevi bir ürün olmadığından cheesecake demek doğru mu bilemiyorum ama cheesecake görüntüsündeki bu tatlıyı diğer cheesecakeler gibi fırında pişirmeye gerek olmadan çok kısa sürede yapıp, servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 paket Eti burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 50 gram tereyağı
- 1 paket Dr.Oetker vanilyalı aromalı Creme Ole
- 250 gram çilek
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- Bisküviler mutfak robotunda un haline getirilir.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ile iyice karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın altına ve kenarlarına yağlı kağıt yerleştirilir.
- Bisküvili karışım, iyice bastırılıp düzleştirilerek yayılır.
- Hamurun kenarları biraz yükseltilir.
- Creme Ole hariç; malzemeler karıştırılarak, tencerede muhallebi gibi pişirilir.
- Tereyağı eklenip, mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde 5 dakika çırpılır.
- Biraz soğuyunca vanilya aromalı Creme Ole eklenip, 5 dakika mikserle çırpılır.
- Bisküvili tabanın üzerine dökülüp, kaşığın tersiyle düzeltilerek yayılır.
- Soğuyunca buzdolabına konulup, katılaşana kadar bekletilir.
- Süsleme için bir kaç çilek ayrılır.
- Kalan çilekler mutfak robotunda iyice parçalanır.
- Buğday nişastası biraz su ile açılır.
- Nişasta, toz şeker ve parçalanmış çilekler tencerede koyulaşana kadar pişirilir.
- Çilekli sos ilk sıcaklığı geçinceye kadar bekletilir.
- Katılaşmış olan kremanın üzerine çilekli sos dökülüp, kaşığın tersi ile yayılır.
- Çilekli sosa değmeyecek şekilde streçlenip, buzdolabında bir gün bekletilir.
- Kelepçeli kalıp ile tatlının arası bıçakla dikkatlice ayrılır.
- Kelepçeli kalıp açılıp, kenarlarında ki ve altındaki yağlı kağıt çıkarılır.
- Geniş iki spatula yardımı ile servis tabağına alınır.
- Çileklerle süslenip, dilimlenerek servis edilir.