Kuru börülce yemeği tarifi
Kuru börülce yemeği nasıl yapılır
Yaz aylarında sofralarımızdan taze börülceyi nasıl eksik etmiyorsak, kışında taze börülce yerine kuru börülce kullanıyorum. Kuru börülceleri bir gece önceden ıslatıp ertesi gün yemeğini, piyazını, salatasını yapıyorum yada önceden haşlayıp dondurucuya koyduğum kuru börülceleri çorbalara, bulgur pilavlarına ekliyorum.
Kuru börülce yemeği nasıl yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru börülce
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı domates püresi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 adet kurutulmuş acı biber
- Tuz
Yapılışı:
- Börülceler ayıklanıp, bir gece önceden ıslatılır.
- Ertesi gün haşlanıp, kara suyu süzülür.
- Zeytinyağı konulan tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
- Yazdan hazırlanmış domates püresi ve salçası da ezilip, haşlanmış börülceler ve sıcak su eklenir.
- Önce orta sonra kısık ateşte pişirilir.
- Pişmeye yakın acı kuru biberler de eklenip, ocaktan alınır.