Portakallı revani tarifi
Porsiyonluk revani tarifi
En geleneksel tatlılarımızdan revaniyi biraz daha farklı bir sunumu olsun diye yuvarlak yuvarlak kesip üzerine de krem şanti sıkarak minik porsiyonluk pastacıklar haline getirdim. Yuvarlaklar arasında kalan parçalar bizim evde nerede ise o anda yenilip bitirildiğinden hiç zayiat olmadı ama siz isterseniz revaniyi kare kare kesip kenarlarını hindistan cevizine buladıktan sonra üzerine krem şanti sıkarak da servis edebilirsiniz.
Malzemeler: - 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- Portakal kabuğu rendesi
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Tencereye portakal suyu, su ve toz şeker konulup, bir iki taşım kaynatıldıktan sonra vanilya eklenip bir taşım daha kaynatılıp, soğumaya bırakılır.
- Yarım su bardağı süt veya portakal suyuyla krem şanti sertleşene kadar mikserle çırpılıp, buzdolabında bekletilir.
- Yumurtalara toz şeker eklenip, karışım beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
- Diğer malzemeler ve portakal kabuğu rendesi de eklenip, bir iki kez kaşıkla karıştırılır.
- Yağlanmış büyük boy kare borcama karışım dökülüp, üzeri kaşığın tersi ile düzeltilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirilir.
- Fırından çıkan revaninin üzerine soğuk şerbet yavaş yavaş dökülür.
- Şerbetini çektikten sonra yuvarlak bir kalıp veya su bardağı ile üzerine yuvarlak izler çıkartılır.
- İzlerin kenarından bıçakla gidilerek yuvarlaklar dibine kadar kesilir.
- Kesilen yuvarlaklar spatula ile borcamdan tek tek alınıp, yan kısımları hindistan cevizi dökülmüş bir tepside yuvarlanarak hindistan cevizine bulanır.
- Buzdolabından çıkartılan krem şanti sıkma torbasına doldurulup, istenen bir uç ile revanilerin üzerine sıkılır.
- Servis tabağına alınıp, üzerine rendelenmiş portakal kabuğu serpilir.