Mimoza çiçeği reçeli nasıl yapılır
Yolları, refüjleri hatta bizim terası sapsarı bir renge boyayan mimoza ağaçlarının görünüşünü severken, o sarı minik top top çiçeklerinden reçelinin de yapıldığını okuyunca mevsimi geçmeden tadımlık da olsa arşivimde bulunması için reçelini denemek istedim.
Malzemeler: - 2 su bardağı mimoza çiçeği
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Mimoza dallarından sadece sarı toplar halindeki çiçekleri ayıklanıp, yıkanıp, süzülür.
- Derin bir tencereye su ve toz şeker konulup, toz şeker eriyene kadar kaynatılır.
- Kaynayan şerbete süzülen mimoza çiçekleri eklenir.
- Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatılıp, limon suyu eklenir.
- Bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınır.
- Sıcakken kavanozlara konulup, kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.
- İyice soğuyunca kavanoz düzeltilip, yerine kaldırılır.