Susamlı Milföy Çubukları Tarifi
Milföy Hamurlu Tarifler
- 1 paket milföy hamuru
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Susam
Yapılışı:
- Milföy hamurları buzluktan çıkartılıp, oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletilir.
- Her kare hamur dört şerit olacak şekilde kesilir.
- Üzerine biraz zeytinyağı ile çırpılmış yumurta fırça ile sürülüp, susam serpilir.
- Şeritler iki ucundan tutularak bir tarafı sağa bir tarafı sola doğru burulur.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Yumurtasız kısımlara da yumurta sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Tercihen sıcak olarak servis edilir.