Kadayıf Çanağında Muhallebi Nasıl Yapılır
- 250 gram kadayıf
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Tereyağ ve vanilya haricindeki malzemelerle muhallebi pişirilir.
- Ocaktan almaya yakın tereyağ eklenip, karıştırılır.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya da eklenip üzerine streç film değecek şekilde örtülüp, soğumaya bırakılır.
- Kadayıflar erimiş tereyağı ve pudra şekeri ile karıştırılır.
- Muffin kalıplarına paylaştırılıp, ortasına çay bardağının dibi ile bastırılır.
- 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar bekletilip, çıkarılır soğumaya bırakılır.
- Soğuyan çanaklar servis tabağına alınıp, soğumuş muhallebi çanakların içine paylaştırılır.
- Fıstık, fındık veya meyvelerle üzeri süslenip, servis edilir.