Balık Dürüm Tarifi
Balık Dürüm Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 adet çipura veya levrek
- 1 adet kırmızı kuru soğan
- 1-2 adet domates
- 1 adet ıceberg marul
- Fesleğen
- Maydanoz
- Cin biber turşu
- Karabiber
- Tuz
- Lavaş
Yapılışı:
- İstenen cins balık temizlenip yıkanıp, iyice kurulanır.
- Alüminyum folyo (koroplast sar pişir alüminyum folyo) zeytinyağı ile yağlandıktan sonra üzerine yerleştirilen balığa tuzu ve karabiberi eklenir.
- Alüminyum folyo ile sarılan balık fırın tepsisine alınıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
- Ayıklanan balık, çekirdekli kısımları çıkartılmış domates dilimleri, ıceberg, turşu, kırmızı soğan ve istenen yeşillikler çift lavaş içine yerleştirildikten sonra dürüm yapılır.