Fırında melki nasıl pişirilir
Fırında mantar nasıl yapılır
Paylaşımlara o kadar çok ara verdik ki, bu arada yaz geçti gitti, sonbahar da nerede ise geçiyor...Pazarlarda ve cadde boyunca satılan çıntarlar da kış günlerine yaklaştığımızın habercisi.Biz çıntar kızartmasını, çıntar kavurmasını her halini seviyoruz ama sanıyorum en kolay yapılan, en bilinen ve en lezzetli hali fırında pişirilmesidir.Ben küçük ve orta boy çıntarlardan seçtiğim için, çoğunu bütün halde kullandım.Sizin çıntarlarınız çok büyükse irice parçalara böldükten sonra çok az zeytinyağı ve tuzla karıştırarak fırınlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kilogram melki ( çıntar )
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Çıntarlar akan su altında hiç kum kalmayıncaya kadar iyice temizlenir.
- Küçükse sadece sapları kesilir, büyükse irice parçalar halinde doğranır.
- Kağıt havlu ile kurulandıktan sonra yağlanıp, tuzlanır.
- Fırın kabına üst kısımları alta gelecek şekilde dizilir.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında, 30- 45 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
- İstenirse karabiber eklenir.