Zeytinli ayçiçeği salatası tarifi
Patatesli salata nasıl yapılır
Ayçiçeği salatası tarifi
Ayçiçeği salatası tarifi
Son yıllarda bildiğimiz lezzetler öyle farklı şekillerle önümüze geliyor ki, ufacık bir dokunuş farkıyla sanki ilk defa görmüş daha önce hiç yememiş gibi oluyoruz :) Lezzet kadar görsellik de ilgimi çektiğinden yaz aylarında farklı bir versiyonunu ayçiçeği salatası olarak yapmıştım. Bunun şekli de ayçiçeğine benzediğinden ayırdedilsin diye zeytinli ayçiçeği salatası dedim siz hangi halini beğenirseniz o haline sofranızda yer verebilirsiniz.
- 3-4 adet patates
- 1 su bardağı garnitür ( bezelye, havuç, patates)
- 4-5 adet kornişon turşu
- 15 adet siyah zeytin
- 5 yemek kaşığı mayonez
- Yarım su bardağı süzme yoğurt
- Yarım su bardağı labne peyniri
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- 20 adet Pringles cips
- Patatesler haşlanıp, kabukları soyulur.
- Sıcakken iyice ezilerek püre haline getirilir.
- Patates püresine minik küpler halinde doğranan kornişon turşu ve diğer malzemeler eklenir.
- Dövülmüş sarımsak, karabiber ve tuzu da eklenerek karıştırılır.
- Karışım derince bir tabağın içine alınıp, hafif bombeli şekil verilir.
- Başka bir kapta süzme yoğurt, mayonez ve labne peyniri de karıştırılır.
- Üç yemek kaşığı kadarı ayrılıp, patates püresinin üzerini kaplayacak şekilde sürülür.
- Yoğurtlu karışımın üzerine mayonez sıkılarak kareler oluşturulur.
- Her karenin içine çekirdeği çıkartılmış yarım siyah zeytin konulur.
- Etrafına cipsler yan yan batırılarak servis edilir.