Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır
Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket bitter çikolata (80 gram)
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Pudra Şekeri
Yapılışı:
- Tereyağ tavada yakmadan eritildikten sonra parçalara ayrılmış çikolatada eklenerek eriyene kadar karıştırılıp, ocaktan alınır.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, iyice karıştırılır.
- Pudra şekeri haricinde ki malzemelerin hepsi karıştırılarak hafif ele yapışan kıvamda hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülüp, üç dört saat kadar buzdolabında bekletilir.
- Dolaptan çıkınca ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlandıktan sonra her yeri bolca pudra şekerine iyice bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çatlayana kadar yaklaşık 15-20 dakika kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuyunca tepsiden alınır.