Ton Balıklı Kanepe Nasıl Yapılır
Ton Balıklı Meze Tarifi
Malzemeler:
- 1 küçük kutu ton balığı konservesi
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1-2 adet kornişon turşu
- 10-15 adet kapari
- Tuz
- 1 adet baget ekmek
- Karabiber
Yapılışı:
- Ton balığı konservesinin fazla yağı süzülür.
- Bir kabın içinde ton balığı, mayonez, küp küp doğranmış kornişon turşu ve kapariler karıştırılır.
- Kapari yerine istenirse haşlanmış mısır taneleri de kullanılabilir.
- Karabiber ve gerekirse tuz eklenir.
- Birer parmak kalınlığında kesilmiş baget ekmek dilimleri kızartılır.
- Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine karışım paylaştırılır.
- Servis tabağına alınıp üzerine karabiber serpilir.
- İstenirse üzerine limon sıkıldıktan sonra servis edilir.