Ayvalık tostu tarifi
Ayvalık tostu nasıl yapılır
Ev yapımı Ayvalık tostu tarifi
Ev yapımı Ayvalık tostu nasıl yapılır
Ayvalık tostu olarak bilinen, peynirli ve karışık olarak iki çeşidi yapılan ama Ayvalık dışında yapılanlara patates kızartması, marul, rus salatası gibi değişik malzemeler eklenerek hayal kırıklığı yaşatan tostu evde yapmak için gerekli olan malzemeler sadece özel tost ekmeğinin içine konulan tulum peyniri ve domates ama isterseniz ince dilimlenmiş salatalık turşusu ve çok az mayonez, ketçap da koyabilirsiniz.Artık büyük marketlerde de bulunan özel tost ekmeğinin bir tarafı kesilmeden bütün bırakılır ve içine ince dilimlenmiş tercihen tulum peyniri yerleştirilerek ekmeğin üzerine zeytinyağı sürülür. İki tarafı da tost makinasında iyice kızartılıp peynir erimeye başlayınca ortası açılır.İnce dilimlenmiş domates ve turşu dilimleri yerleştirilip, istenirse ketçap ve mayonez eklenir.
Malzemeler:
- Ayvalık tost ekmeği
- 100 gram tulum peyniri veya kaşar peyniri
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık turşusu
- Ketçap
- Mayonez
- Tost ekmeği ortadan ikiye bir tarafı kapalı kalacak şekilde kesilir.
- İçine tulum veya kaşar peyniri ince uzun şeritler halinde kesilip, yerleştirilir.
- Üzerine fırça ile zeytinyağı sürülüp, tost makinasının en yüksek ayarında iki tarafı kızartılır.
- İyice kızarıp, peynirler erimeye başlayınca tost makinasından alınır.
- Ekmeğin ortası açılıp dilimlenmiş salatalık turşusu ve domatesler yerleştirilir.
- İstenirse çok az ketçap ve mayonez eklenip, sıcak servis edilir.