Ispanak kızartması tarifi
Ispanak kızartması nasıl yapılır
Kuzu ıspanağı kızartması tarifi
Minik minik yemyeşil kuzu ıspanakları o kadar taze görünüyor ki, pişince o tazelik yeşillik boşa gidecekmiş hissi verdiğinden çoğu zaman çiğ salata olarak kullanmak istediğim kuzu ıspanakları bu defa ıspanak cipsi gibi çıtır çıtır kızartıp sarımsaklı yoğurt ile servis ettim.
Malzemeler:- 1 kilogram kuzu ıspanağı
- 1 şişe maden suyu ( 200 ml )
- 1,5 su bardağı un veya mısır unu
- 2 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
- Kuzu ıspanaklarının köklerinin uç kısmı yapraklardan ayrılmadan kesilir.
- Sararmış yaprakları varsa kesilip, köklerde hiç kum kalmayıncaya kadar iyice yıkanır.
- Yıkanan ıspanaklar sirkeli su içinde biraz bekletilir.
- Derin bir kapta su kaynatılıp, ıspanaklar içine atılır.
- Bir iki dakika sonra hafif yumuşayınca hemen çıkartılır.
- Suyu iyice süzdürülüp, kurulanır.
- Başka bir kapta yumurtalar çırpılır.
- Un, tuz ve karabiber de eklenir.
- En son maden suyu da eklenerek koyu boza kıvamında hamur hazırlanır.
- Ispanaklar kök kısmından tutulup, hamura iyice bulanır.
- Kızartma tavasında kızdırılmış yağa atılıp, kızartılır.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.