Kaya koruğu nasıl yapılır
Kaya koruğu salatası nasıl yapılır
Kaya koruğu mezesi
Deniz kenarlarında doğal olarak yetişmesine rağmen, pek çok yerde bilinmediğinden olsa gerek ancak lokantalarda meze olarak rastlayabildiğimiz kaya koruğu turşusunu ilk defa Antakya'da bir lokantada yemiştim.Geçtiğimiz haftalarda Urla pazarında kaya koruğu satıldığını görünce alıp, bu defa da salatasını yaptım.
Malzemeler:
- Yarım kilogram kaya koruğu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Kaya korukları iyice yıkanıp, sert dalları ayıklanır.
- Çatala gelecek büyüklükte elle kopartılır.
- Kaynamakta olan bol suya atılarak 10-15 dakika kadar haşlanır.
- Süzgece alınıp, soğuk sudan geçirilerek süzdürülür.
- Sarımsağa tuz eklenerek dövülür, zeytinyağı ve limon suyu ile sos hazırlanır.
- Servis tabağına alınıp üzerine sos gezdirilir.