Yoğurtlu Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram patlıcan
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Yarım limonun suyu
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Yapılışı:
- Patlıcanlar yıkanıp, kurulandıktan sonra közlenirken patlamaması için bıçakla bir kaç yerine delik açılır.
- Tercihen kömür ateşi üzerinde yada fırının ızgarasını açıp en üst rafta en yüksek ısıda közlenir.
- Köz tadını ve lezzetini koruması için, suya hiç değdirmeden patlıcanlar henüz sıcakken ortası yarılıp, kaşık yardımı ile patlıcanların içi boşaltılır.
- Doğranan patlıcanlara, limon suyu ve ezilmiş sarımsaklar eklenir.
- Süzme yoğurda tuz eklenip, hiç pürüz kalmayana kadar ezildikten sonra patlıcan ile karıştırılır.
- Servis tabağına alınıp, üzerine kırmızı pul biber ve kekik serpilip, zeytinyağı gezdirilir.
- Farklı patlıcan salatası sunumu için; alttaki linke bakabilirsiniz.