Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler:- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket Dr.Oetker instant maya
- 5,5 - 6 su bardağı un
- 250 gram lor
- Dereotu
- Karabiber
- Geniş bir kaba dört su bardağı elenmiş un konulur.
- Toz şeker, tuz ve instant maya da eklenip, karıştırılır.
- Yumurtanın akı, zeytinyağı, su ve süt de eklenir.
- Kalan un azar azar eklenerek, ele hafif yapışan çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanıp kabarması için bekletilir.
- Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp, elimizle yuvarlanarak fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı fırça ile sürülüp, susam serpilir.
- Bir saat kadar da tepsi de mayalanması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.