Şu günler de, Ankara'da ki eşyalarımız koliler halinde, ev bomboş, sanki hiç yaşanmamış gibi, İzmir'de ki ev tadilat halinde, sanki hiç yaşanmayacakmış gibi, biz ise oğlumun öğrenci evin de araf da gibiyiz, şu an sanki hiç bir yere ait değiliz. Bu kargaşa arasında, biricik kardeşimin doğum gününe nihayet rastgeldik. Bizim yıllık izin tarihlerimize denk gelemediği için, yıllarca beraber kutlayamadık. Bu yıl bir arada olunca, bütün bu kargaşaya rağmen, nihayet ona da pasta yapıp, beraber kutlayabildik. Dilerim, hayatta tuttuğu balıklar hep büyük olur ve bir defa da gönlüne göre bir deniz kızı yakalar.
11 Temmuz 2011 Pazartesi
DENİZ KIZI PASTASI
Şu günler de, Ankara'da ki eşyalarımız koliler halinde, ev bomboş, sanki hiç yaşanmamış gibi, İzmir'de ki ev tadilat halinde, sanki hiç yaşanmayacakmış gibi, biz ise oğlumun öğrenci evin de araf da gibiyiz, şu an sanki hiç bir yere ait değiliz. Bu kargaşa arasında, biricik kardeşimin doğum gününe nihayet rastgeldik. Bizim yıllık izin tarihlerimize denk gelemediği için, yıllarca beraber kutlayamadık. Bu yıl bir arada olunca, bütün bu kargaşaya rağmen, nihayet ona da pasta yapıp, beraber kutlayabildik. Dilerim, hayatta tuttuğu balıklar hep büyük olur ve bir defa da gönlüne göre bir deniz kızı yakalar.
23 Haziran 2011 Perşembe
SOYA ETLİ HÜNKAR BEĞENDİ
Soya eti kullanarak yapılabilecek tariflerden biri de, Hünkar Beğendi...Soya eti olunca, Hünkar beğenir miydi bilemiyorum ama közlenmiş patlıcan tek başına bile dayanılmaz ayrı bir lezzet olunca biz beğendik :)
Malzemeler:
- 100 gr soya kuşbaşı eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı soya sütü
- 1 yemek kaşığı un
- Patlıcanlar ocak üzerinde közlenip,kabukları soyulur.
- Soya etleri sıcak suda, 20 dakika ağzı kapalı tencerede bekletilir.
- Yumuşayınca çıkartılıp,suyu sıkılarak alınır.
- Soya eti,15 dakika zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Domates salçası su ile inceltilir.
- Küp küp doğranmış domatesler,domates salçası ve 1 su bardağı su eklenir.
- Suyunu çekene kadar pişirilir.
- Başka bir kapta,un zeytinyağı ile kavrulur.
- Yavaş yavaş sürekli karıştırılarak soya sütü eklenir.
- Közlenmiş patlıcanlar da eklenerek biraz daha pişirilir.
- Patlıcanlı karışım,servis tabağına yayılır.
- Patlıcanların üzerine ,domates soslu soya eti yayılır.
- Sıcak servis edilir.
EGE OMLETİ
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 adet taze soğan
- Maydanoz,nane,dereotu veya istenen çeşitte ot
- Zeytinyağı
- Otlar ve taze soğanlar ince ince kıyılır.
- Yumurta,un,tuz ve baharatlar çatal ile çırpılır.
- Malzemeler karıştırılır.
- Yağlanmış teflon tavaya birer kaşık konulur.
- Üzeri hafif düzleştirilerek iki taraflı pişirilir.
- Yoğurtla servis edilir.
15 Haziran 2011 Çarşamba
BONİBONLU KURABİYE
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 3 paket bitter çikolata (80 gram x 3)
- 3 kutu bonibon
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında ki tereyağ, toz şeker ve yumurta karıştırılır.
- Un, karbonat ve küçük küçük kesilmiş çikolatalar da eklenip, iyice karıştırılır.
- Üzeri streç film ile kapatılıp, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir defada altı kurabiye aralıklı dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, sadece 12 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarılan henüz sertleşmemiş kurabiyelere, renk renk bonibonlar batırılır.
- Soğuyunca servis edilir.
Etiketler:
Kurabiyeler
10 Haziran 2011 Cuma
BAGET DOLMA
Evde her zaman bulunan malzemelerle yapabileceğiniz;ister kahvaltılarınızda,isterseniz buzdolabında hazır bekletip misafir ikramı olarak da servis edebileceğiniz yapılışı çok kolay bir tarif,
Malzemeler:
- 1 adet baget ekmek
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil sivri biber
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Taze soğan
- Baget ekmek ortadan iki eşit parçaya bölünür.
- Ekmeğin içi kenarları parçalanmadan bıçakla çıkartılır.
- Domateslerin suyu ve biberlerin çekirdekli kısımları çıkartılır.
- İnce ince doğranır,diğer malzemelerle karıştırılır.
- İç malzemesi tercihe göre hazırlanıp,bagetlerin içine doldurulur.
- Bagetler streç filme sıkıca sarılıp, buzdolabında bekletilir.
- Yenileceği zaman çıkartılıp,keskin bir bıçakla dilimlenir.
- İstenirse üzerine çok az yağ gezdirilip,fırınlanır.
5 Haziran 2011 Pazar
ENGİNARLI PİLAV
Enginarlı Pilav Tarifi
Enginarlı Pilav Nasıl Yapılır
Enginarlı pilav yapmak için hazır soyulmuş çanak enginar alabilirsiniz ya da kendiniz bütün enginarın yapraklarını ve tüylü kısımlarını temizleyerek doğrayıp, kararmaması için limonlu su içinde bekleterek kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 5 adet enginar çanağı
- 3 adet taze soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet dereotu
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Pirinçler sıcak su içinde, su soğuyana kadar bekletildikten sonra yıkanıp, süzülür.
- Enginar çanakları üzerini geçecek kadar limonlu su da biraz yumuşayana kadar haşlanır.
- Zeytinyağında pirinçler biraz çevrilir.
- Doğranmış taze soğanlar ve enginarlar da eklenir.
- Tuzu ve sıcak su eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine kağıt havlu örtülüp, dinlendirilir.
- Piştikten sonra karabiberi ve ince kıyılmış dereotu eklenip, bir kez karıştırılır.
31 Mayıs 2011 Salı
LOR TATLISI
Malzemeler:
- 250 gram tatlı lor
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- 3-4 adet karanfil
- Toz şeker, su ve karanfil tencereye konulur.
- Şeker eriyip kıvam alana kadar kaynatılarak, şerbeti hazırlanır..
- Diğer malzemeler karıştırılıp, yumuşak bir hamur yapılır.
- Hamurdan irice parçalar kopartılıp, yuvarlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kontrol edilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tatlı soğuduktan sonra üzerine, sıcak şerbet dökülür.
- Üzeri kapatılıp, şerbeti çektirildikten sonra istenirse üzerine hindistan cevizi vb. serpilerek soğuk servis edilir.
Etiketler:
Tatlılar
ÖDÜL KURABİYELERİM
Tuz Biber Dergisinin, Cupcake ve Kurabiye Etkinliğinin ödülü için,çikobiye.com Seval hanım tarih ve konsept bildirmemi istemişti.Oğlumun geleceği tarihte ,deniz konseptli kurabiye tercih etmiştim.Geçen hafta kurabiyelerim geldi.Hepsi birbirinden güzel ve tatlı kurabiyeler için çok çok teşekkürler,elinize emeğinize sağlık...
25 Mayıs 2011 Çarşamba
KARAVAN PASTA - AMBULANS PASTA
Bu yıl,eşim ve yeğenimiz Elif'in doğum günü tarihlerinin yakın olması , hepimizin çok yoğun günler geçirmemiz ve en önemlisi canım oğlum Can'ın da tatil nedeni ile yanımızda olması sebebi ile ikisi bir arada pasta ve kutlama yaptık.Bir pastada iki figür ve konsept fikri fena olmadı ama zaman dar,pasta boyutu da biraz büyük olunca, işçilik çok da istediğim gibi olmadı.Gerçi,doğum günü çocukları yarısı karavan,yarısı ambulans şeklinde ki pastalarını beğendiler.İkisi de kendisi ile ilgili kısıma geçip mumları üfleyince, ikisi bir arada bir kutlama yapmış olduk.Ben de, bir pastada iki konsept ile değişik bir pasta denemesi yapmış oldum. Hem eşsiz eşime, hem de güzel kızımıza nice nice yıllarda mutluluk ve sağlık diliyorum. Elif,doğum günlerinde yaptığım figürleri sakladığından,ona pastada yer alan figür dışında,ayrıca hatıra kalması için,Ataol Behramoğlu'nun çok sevdiğim dizelerinin de yer aldığı bir figür yaptım.
Bütün insanları dostun bil,
kardeşin bil kızım
Sevincin ürünüdür insan ,
nefretin değil
Zulmün önünde dimdik tut onurunu
Sevginin önünde eğil kızım...
Bütün insanları dostun bil,
kardeşin bil kızım
Sevincin ürünüdür insan ,
nefretin değil
Zulmün önünde dimdik tut onurunu
Sevginin önünde eğil kızım...
Ataol Behramoğlu
Pandispanya Malzemeleri:
- 4 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı elenmiş un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çimdik tuz
- Yumurta akları ve sarıları ayrılır.
- Pandispanyanın kabarması için, yumurta aklarına , sarılarının kesinlikle karışmaması gerekir.
- Yumurta akları, bir çimdik tuz ile yaklaşık üç katı olana kadar çırpılır.
- Kabartma tozu kullanılmadığı için,yumurta akları çok iyi çırpılarak pandispanyanın kabarması sağlanır.
- Toz şekerin yarısı eklenip, yüksek hızda ki mikser ile katılaşana kadar çırpılır.
- Ayrı bir kapta yumurta sarıları,şekerin kalan yarısı ile açık sarı krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Yumurta akları ile sarıları , akların çökmemesi için kaşıkla aynı yönde çok az karıştırılır.
- Elenmiş un ve zeytinyağı eklenir.
- Kaşık veya spatula kullanarak ,yavaş hareketlerle, alttan yukarıya doğru malzemeler karıştırılır.
- Yağlanmış kek kalıbına yağlı kağıt kesilip yayılır.
- Yağlı kağıdın üzerine karışım dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir.
- İlk 20 dakikada pandispanyanın çökmemesi için, fırın kesinlikle açılmamalıdır.
- Yarım saat sonra pandispanya fırından çıkartılıp,kürdan batırılarak içinin piştiği kontrol edilir.
- Biraz soğuduktan sonra, kalıbın kenarlarından plastik bir bıçakla geçilip,kalıptan ayrılarak tabağa alınır.
- Soğuyunca iki veya üç kat olacak şekilde kesilip,kreması aralara yayılarak pasta yapılır.
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr damla çikolata
- Yumurta sarısı ve şeker tencereye konulup,karıştırılır.
- Un ve nişasta eklenir.
- Süt yavaş yavaş eklenip ve sürekli karıştırılarak, koyulaşana kadar pişirilir.
- Tereyağı eklenip karıştırılır,soğuması beklenir.
- Pandispanya yatay olarak iki veya üç parçaya kesilir.
- Pasta üç kat yapılacak ise,krema iki kaba eşit ayrılır.
- Pandispanyanın her katı çok az şekerli süt ile ıslatılır, kat aralarına krema yayılır.
- Damla çikolatalar, krema üzerine eşit olarak yayılır.
- Pandispanyanın en üst katı yerleştirilip,çok az şekerli süt ile ıslatılır.
- Nişasta serpilmiş tezgahta şeker hamuru açılıp,pandispanyanın üzeri kaplanıp,süslemeleri yapılır.
24 Mayıs 2011 Salı
FIRINDA SOMON
Fırında somon balığı nasıl yapılır
Fırında zencefilli somon balığı tarifi
Somon balığı, kabuklu fırın patates ve roka salatası, yapım aşamaları çok kolay ve lezzetli, sağlıklı bir menü... Yani Rakı, Balık, Ayvalık gibi bir üçleme...
Malzemeler: - 500 gram ( 2 adet )somon balığı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Fındık büyüklüğünde taze zencefil
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Somon balıkları yıkanıp, kurulanır.
- Kuru soğan ve zencefil rendelenir.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Yağlanmış borcama, somon balıkları konulur.
- Balıkların üzerine zencefilli karışım yayılır.
- Borcamın üzeri alüminyum folyo ile kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir.
- Balıkların kızarması için, alüminyum folyo çıkartılıp, balıkların üzeri kızarana kadar bekletilir.
Etiketler:
Balıklar
KABUKLU FIRIN PATATES
Kabuklu fırın patates tarifi
Kabuklu fırın patates nasıl yapılır
Patates garnitür nasıl yapılır
Özellikle balık yemeklerinin yanına yakışan bu patatesli garnitürü, patatesleri önceden haşlayarak püre ezici ile üzerine basıp, yağlı baharatlı karışımı da ekleyerek, yenileceği zaman fırınlamak için bekletebilirsiniz.
Malzemeler: - 5 orta boy patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı tuz
- Patateslerin kabuğu soyulmadan, fırça yardımı ile iyice temizlenir.
- Kabukları ile haşlanır.
- Püre ezici ile fazla parçalamadan üzerlerine basılır.
- Yağlanmış bir fırın kabına, dağınık bir şekilde yan yana dizilir.
- Patateslerin üzerine yağlı, baharatlı karışım paylaştırılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirilir.
- Balık yemeklerinin yanında servis edilir.
ROKA SALATASI
Roka salatası nasıl yapılır
Pembe domatesli roka salatası tarifi
Malzemeler:
- 1 demet roka
- 2 adet pembe domates
- 2 diş sarımsak
- 8-10 adet siyah zeytin
- 1 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Rokalar yıkanıp, kağıt havlu ile kurulanır.
- Elle kopartılarak veya plastik bıçak ile parçalara ayrılır.
- Pembe domatesler doğranır.
- Zeytinler eklenir.
- Limon, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsaklar çırpılır.
- Limonlu sos salataya dökülüp, bekletmeden servis edilir.
23 Mayıs 2011 Pazartesi
FINDIKLI LOKUM
Fındıklı lokum tarifi
Fındıklı lokum nasıl yapılır
Kolay bayram tatlısı tarifi
Fındıklı lokum; tatlı olarak veya çay saatlerin de çayın yanında sunulabilecek yapımı çok kolay, görünüşü çok hoş bir tarif... Fındık yerine istenirse, antep fıstığı veya soyulup kavrulmuş badem de kullanılabilir.
Malzemeler:- 1 litre süt
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 75 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
- Fındık
- Un ve şeker karıştırılır.
- Süt yavaş yavaş eklenip, sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Tereyağ ve vanilya eklenip, mikserle çırpılır.
- Hindistan cevizi yayılmış tepsiye bu karışım dökülüp soğuması beklenir.
- Soğuyunca küçük karelere kesilip, elimizle yuvarlanıp servis tabağına dizilir.
- Ortalarına birer fındık tanesi batırılır.
Etiketler:
Tatlılar
İÇ BAKLALI ENGİNAR
İç baklalı enginar tarifi
İç baklalı enginar nasıl yapılır
Malzemeler:
- 6 adet enginar çanağı
- Yarım kilogram iç bakla
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım demet dereotu
- 1 adet limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Temizlenmiş enginar çanakları yıkanıp, limonla ovulur.
- Yemeklik doğranan kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
- Bir yemek kaşığı un eklenip, yağda çevrilir.
- Suyu da eklenip, un biraz inceltilir.
- Enginar çanakları tencereye dizilir.
- Limon suyu, tuz ve su da eklenip, enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişmeye yakın kabukları soyulmuş iç baklalar da eklenip, 10-15 dakika pişirilir.
- Servis tabağına alınıp, iç baklalar enginar çanaklarına paylaştırılır.
- Üzerine ince kıyılmış dereotu konulup, ılık servis edilir.
17 Mayıs 2011 Salı
ASKER PASTASI
Asker pastası tarifi
Asker pastası nasıl yapılır
Zaman ne kadar çabuk geçiyor... Daha dünkü çocuklar, büyüyüp, okullarını bitirip, askerden dönüyor. Yoksa, biz mi hızla yaşlanıyoruz. Ercüment, askerden döneli, tezkeresini eline alalı, bir yıl oldu daha fazla gecikmeden şeker hamuru kullanarak yaptığım hoş geldin pastasını yayınlamak istedim.
16 Mayıs 2011 Pazartesi
SEBZELİ DÜRÜM ŞİŞ
Sebzeli dürüm şiş tarifi
Sebzeli dürüm nasıl yapılır
Tercihen kepekli dürümün içine, közlenmiş kırmızı biberler, peynir, ceviz, domates, maydanoz gibi istediğiniz malzemeleri kullanarak son derece pratik ve lezzetli dürümler yapıp, çöp şişlere dizerek tek kişilik sunumlar yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 4 adet kepekli dürüm
- 4 adet közlenmiş kırmızı biber
- 250 gram az yağlı beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 10-15 adet ceviz
- 3 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- Kırmızı biberler közlenir.
- Biraz soğuyunca soyulup, temizlenir.
- Dürümün üzerine köz biber yayılır.
- Köz biberin üzerine peynir, kıyılmış maydanoz ve cevizler yayılıp, dürüm yapılır.
- Dürümler iki parmak kalınlığında kesilir.
- Çöp şişlere, dürüm aralarına domates ve biberler konularak dizilir.
Etiketler:
Hamurişleri
DİYABETİK CHEESECAKE
Diyabetik cheeseake tarifi
Diyabetik cheesecake nasıl yapılır
Çilekli cheesecake tarifi
Endokrinoloji uzmanlarının öncülüğünde diyabet hastaları için hazırlanan bir yemek kitabından denediğim diyabetik cheescake, aynı zamanda sağlık sorunu olmayanların da severek tüketebileceği sağlıklı bir seçenek... Aslında sağlık adına söylenenler hep aynı; az yağ, az şeker, az tuz ve sınırsız meyve, sebze... Sağlık sorununuz yoksa, isterseniz biraz şeker ekleyebilir ya da üzerine biraz pudra şekeri serpip tatlandırabilirsiniz.
Malzemeler:
- 75 gram tereyağı
- 175 gram kepekli bisküvi
- 3 adet yumurta(sarısı ve beyazı ayrı ayrı kullanılacak)
- 1 su bardağından biraz fazla yarım yağlı süt
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı toz jelatin
- 2 yemek kaşığı su
- 225 gram az yağlı krem peynir
- 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 250 gram çilek
- Tereyağı küçük bir tencerede eritilir.
- Bisküviler robotta ufalanıp, tereyağ ile karıştırılır.
- Altı çıkabilen 15 cm çapında kelepçeli bir kalıba yayılır.
- Yumurta sarıları iyice çırpılır, sütle birlikte kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Ateşten alınıp, şeker eklenir.
- Yumurta beyazları mikser ile kar haline gelene kadar çırpılır.
- Toz jelatin küçük bir kaseye konup su ile karıştırılır.
- Kase kaynayan bir tencere suyun içine yerleştirilip jelatin eritilir.
- Krem peynir yumuşayana kadar çırpılıp jelatin, şeker, limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir.
- Karışım biraz çırpılır.
- Kar halindeki yumurta beyazlarını söndürmeden, fazla karıştırmadan eklenir.
- Kalıpta ki bisküvi tabanının üzerine dökülür.
- Sertleşene kadar buzdolabında üzeri streçlenerek bekletilir.
- Servisten hemen önce kalıptan çıkartılıp, servis tabağına yerleştirilir.
- Cheesecake'in üzeri çilekler ile süslenir.
Etiketler:
Pastalar
15 Mayıs 2011 Pazar
BİSKÜVİ PASTASI
Bisküvi pastası tarifi
Bisküvi pastası nasıl yapılır
Kolay bisküvi pastası tarifi
Eskiden çok sık yaptığımız bisküvi pastasının yapımı çok kolay olduğu için, yazıp yazmama konusunda kararsızdım ama yeni nesilden bilmeyenler olabilir diye düşünerek bu eski tarifi arşivimde de bulunması için paylaşmak istedim
Malzemeler:
- 2 paket petit beurre bisküvi
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- Toz şeker, nişasta, un ve kakao karıştırılır.
- Süt yavaş yavaş eklenip, sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
- Muhallebi biraz soğuyunca bisküviler ucundan tutulup, kakaolu muhallebiye bulanır.
- Bisküviler bitene kadar kakaolu muhallebiye bulanıp, yan yana dizilir.
- Kalan muhallebi bisküvilerin üzerine dökülüp, bıçakla düzeltilir.
- Bir kaç saat buzdolabında bekletilip, çapraz çapraz kesilerek servis edilir.
Etiketler:
Pastalar
SICAK ÇİKOLATA
Sıcak çikolata tarifi
Sıcak çikolata nasıl yapılır
Sıcak çikolata ve salep genellikle kış aylarında yapılsa da, bir türlü ısınmayan havalarda da sıcak çikolata yapılabilir diye düşünerek sıcak çikolata yaptım. Hazır paketlerde de sıcak çikolata ve salep karışımları satılıyor ama ben gene de daha yoğun çikolata tadı ve içine ne koyduğunuzu bildiğiniz bir şey içmek istediğimden evde kendim yapıyorum. Süt kremanız varsa, biraz içine biraz da mikserle çırparak üzerini süslemek için kullanabilirsiniz ama yoksa süt kreması eklemeden yaptığınız sıcak çikolatanın üzerine sadece kakao eleyerek de servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 80 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı süt kreması
- 1 tatlı kaşığı kakao
- Kakao
- Çelik bir tencerede, parçalanmış çikolatalar su ile orta ateşte eritilir.
- Süt, süt kreması ve kakao da eklenip, beş dakika kaynatılır.
- Üzerine istenirse çırpılmış süt kreması, kakao veya çikolata rendesi serpilip, sıcak servis edilir.
Etiketler:
İçecekler
13 Mayıs 2011 Cuma
CAİLLOU PASTA
Caillou pasta tarifi
Caillou pasta nasıl yapılır
Şeker hamurlu doğum günü pastası
Arda'nın dördüncü yaş günü pastasını yaparken, yeni bir karakter daha öğrendik.Bu defa son günlerin popüler çizgi film karakterlerinden Caillou'nun olduğu bir pasta istedi.Aslında annesi, babası kalabalık bir aileymiş ama ben Caillou ve köpeğinin yer aldığı bir pasta yaptım.
Nice yıllara Arda'cığım.
Nice yıllara Arda'cığım.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)