Çoğu zaman hiç bir ölçüye bağlı kalmadan el kararı ile yapıp, buzlukta hazır bekletilebildiği için tercih edilen mozaik pastayı biraz daha farklı çikolatalı pasta kıvamında yapmak isterseniz, benmari usulü erittiğiniz çikolatanın bir kısmını içine, bir kısmını da üzerine dökerek dondurabilirsiniz.Ben çikolatayı sevince, çikolata ölçüm biraz fazla oldu ama siz üzerine dökeceğiniz çikolata miktarını isterseniz azaltabilirsiniz.
Malzemeler: - 100 gram tereyağı
- 320 gram bitter çikolata (80 gram x 4 adet)
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 paket petit beurre bisküvi
- Derin bir kabın içinde tereyağı eritilir.
- Süt ve kakao da eklenip, iyice karıştırılır.
- Bir paket çikolata bıçakla minik parçalar halinde kıyılır.
- Süt, kakao ve küçük parçalar halinde kırılan bisküviler de eklenip, malzemelerin hepsi karıştırılır.
- Yağlı kağıt kaplanmış istediğiniz bir kalıba bastırılarak yerleştirilir.
- Kalan çikolatalar parçalanıp, benmari usulü eritilir.
- Eritilmiş üç paket kadar çikolata da üzerine dökülür.
- Çikolata donduğunda muntazam kesilmediğinden bu aşamada dilimlenir.
- Üstü streç film ile kapatılıp, buzluğa konulur.
- Katılaşana kadar buzlukta bekletilip, yenileceği zaman çıkartılıp tekrar dilimlenir.