Patlıcan dilme tarifi
Kaşar peynirli, domatesli fırında patlıcan nasıl yapılır
Gerçekten çok lezzetli, hafif ve pratik bir patlıcan yemeği tarifi... İster yemek, isterseniz sıcak meze olarak yenebilir.Malzemeler:
- 1 kilogram patlıcan
- Yarım kilogram domates
- 100 gram kaşar peyniri
- Kızartmak için sıvı yağ
- Patlıcanların baş kısmı kesilmeden alacalı soyulur.
- Alt kısmı kopmayacak tek parça kalacak şekilde birer parmak ara ile kesilir.
- Tuzlanıp, acısının çıkması için bekletilir.Yıkanıp, kurulanır.
- Kızgın yağda kızartılıp, kağıt havlu üzerinde süzülür.
- Fırın kabına alınan patlıcanların kesik aralarına domates ve kaşar peyniri halkaları dizilir.
- Kaşar peyniri eriyene kadar yaklaşık yarım saat fırında pişirilir.