Ekmek hamuru ile tarif
Çiğ ekmek hamuru ile lorlu ekmek tarifi
Çiğ ekmek hamuru ile lorlu ekmek nasıl yapılır
Fırından çiğ ekmek hamuru alarak, kahvaltı ve çay saatleri için tuzlu atıştırmalıklar, pişiler, simitler hatta pizzalar yapabilirsiniz.Fırından aldığınız ekmek hamurunu zeytinyağı ile yoğurup, merdane ile biraz açarak kullanabilirsiniz.Yapılışı kadar sunumu da pratik olan bu ekmeğin içine istediğiniz malzemeleri koyup, pişirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler:- 1 adet çiğ ekmek hamuru
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kilogram kaşar loru veya beyaz peynir
- 5-6 adet kırmızı közlenmiş biber
- 1 bağ ıspanağın yaprakları
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- Fırından hazır olarak alınan ekmek hamuru derin bir kase içinde zeytinyağı ile yoğurulur.
- Üzeri örtülüp, bırakılır.
- Kırmızı biberler közlenir, çekirdekli kısımları temizlenir, kabukları soyulur.
- Ispanaklar birkaç defa yıkanır.Sadece yeşil yaprakları alınıp, kurulanır.
- Ekmek hamuru tezgah üzerine alınıp üzerine un serpilir.
- Merdane ile çok ince olmayan, ince uzun dikdörtgen bir hamur açılır.
- Hamurun uzun kenarına şerit halinde temizlenmiş kırmızı biberler, çiğ ıspanak yaprakları ve kaşar loru yayılır.
- Tuz ve baharat eklenir.
- Rulo şeklinde düzgünce sarılır.
- Ek yeri alta gelecek şekilde, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Yarım saat kadar dinlendirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Biraz ılıyınca dilimlenerek servis yapılır.