Kadayıflı muhallebi tarifi
Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır
Malzemeler:
- 300 gram taze kadayıf
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz
- 1,5 litre süt
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti
- Kadayıflar, kolay ufalanabilmeleri için bir gece önceden buzluğa konulup, dondurulur.
- Buzluktan çıkartılan kadayıflar, didiklenerek tereyağı eritilmiş tencerede rengi kızarana kadar kavrulur.
- Tencereye 1,5 çay bardağı şeker eklenip, şeker eriyene kadar karıştırılır.
- İrice dövülmüş cevizler de eklenerek ocaktan alınır.
- İkiye ayrılan kadayıflı karışımın yarısı, dikdörtgen bir kaba yayılır.
- Sütün içine toz şeker, un ve buğday nişastası karıştırılarak muhallebi pişirilir.
- Pişmeye yakın vanilya eklenip, karıştırılır.
- Muhallebi soğuduktan sonra bir poşet toz krem şanti eklenip, iyice çırpılır.
- Tepsiye yaydığımız kadayıfları dağıtmadan, hiç boşluk kalmayacak şekilde muhallebi kadayıfların üzerine kaşık kaşık yayılır.
- Ayırdığımız cevizli kadayıf da muhallebinin üzerine yayılarak, buzdolabına konulur.
- İyice soğuyunca dilim dilim kesilerek, servis edilir.